Швидке дріжджове тісто на воді без яєць: простота і смак в одному рецепті

Дріжджове тісто на воді без яєць стане незамінним універсальним компонентом для будь-якої випічки. З його допомогою можна приготувати велику кількість вишуканих страв: булочки і пироги, пампушки і біляші, піци і інші кондитерські вироби. Завдяки своїй простоті, швидке дріжджове тісто стало популярним серед мільйонів господинь.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Запишіть рецепт дріжджового тіста, який ми пропонуємо вашій увазі, і насолоджуйтеся запашною випічкою разом з усією родиною!

Інгредієнти для дріжджового тіста:

  • борошно вищого сорту – близько 1 кілограма;
  • вода – 0,5 літра;
  • невеликий шматочок дріжджів першої свіжості (приблизно 30 г);
  • півсклянки олії (50 г);
  • столова ложка цукру;
  • жменю солі (чайна ложечка).

Приготування дріжджового тіста:

Приготуйте всі необхідні продукти.

Потім приступайте до приготування опари. Для цього подрібніть дріжджі, перетріть їх з цукром до появи рідкої консистенції. Злегка підігрійте воду (вона не повинна бути занадто гарячою) і з’єднайте з дріжджовою сумішшю. Додайте трохи борошна (100 г) від загальної ваги і ретельно розмішайте вінчиком. Переконайтеся, що відсутні грудочки.

Опару накрийте полотном і відправте в тепло на 15 хвилин для проходження хімічної реакції дріжджів.

Коли опара почне «тікати» з миски, додайте олію і сіль. Просійте борошно і замісіть тісто.

Приготоване тісто перекладіть в чистий посуд, змащений олією. Накрийте полотном, помістіть в тепло. Тримайте його там трохи менше години (40-50 хвилин). За цей час тісто має збільшитися в об’ємі в два-три рази.

Дріжджове тісто готове до подальших маніпуляцій.