Швидкі часникові пампушки до борщу або супу на кефірі, без дріжджів

Пампушки на кефірі готуються дуже швидко і просто, на відміну від дріжджових виробів нема потреби довго замішувати тісто. Після з’єднання компонентів можна відразу ж смажити. Після смаження пампушки змішуються з заправкою на основі часнику, масла і зелені. Такі ароматні і пряні пампушки стануть кращим доповненням до будь-якого першого блюда на обід.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Перевага випічки на кефірі — вона довгий час залишається м’якою, досить просто прикрити її рушником.

Необхідні інгредієнти:

Для тіста:

  • Кефір — 250 мл
  • Борошно-250-300 г
  • Сода — 1 ч. л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Рослинна олія для смаження — 50 мл

Заправка:

  • Часник — 3 часточки
  • Кріп — 30 г
  • Рослинна олія — 3 ст. л.

Приготування:

  1. Кефір кімнатної температури влийте в глибоку ємність, всипте цукор, сіль і соду. Соду не потрібно гасити оцтом, оскільки в рецепті присутнє кисле середовище. Суміш ретельно перемішуйте протягом 2 хвилин, щоб розчинити сипучі компоненти. За цей час сода увійде в контакт з кефіром, суміш стане пишною.
  2. Борошно перед використанням обов’язково просійте через сито, це не лише позбавить його від сторонніх домішок, але і наситить киснем, що зробить випічку більш м’якою. Просіяне борошно невеликими порціями підсипайте в кефір, одночасно перемішуючи ложкою.
  3. Коли вся мука буде додана, тісто можна почати вимішувати руками. Ідеально замішане тісто не повинно приставати до рук, при цьому залишатися дуже м’яким і не забитим. Тісто прикрийте рушником, дайте йому постояти 30 хвилин.
  4. Через деякий час робочу поверхню (дощечку, стіл) присипте борошном. Тісто розділіть на 3 частини, щоб було зручніше його розкочувати. Одну частину викладіть на дощечку, розкачайте у вигляді пласта товщиною 1 см.
  5. За допомогою склянки або формочок видавіть на заготовки для пампушок. Розмір і форма заготовок можуть бути будь-якими за бажанням. Таким чином витратьте все тісто.
  6. На плиту встановіть сковороду, змастіть її поверхню олією, розігрійте. У гарячу олію покладіть заготовки, смажте їх на невеликому вогні до придбання рум’яної поверхні на кожній стороні. Сковороду при цьому прикрийте кришкою. Пампушки піднімуться і збільшаться в розмірі приблизно у 2 рази. Невеликими порціями посмажте всі пампушки, періодично додаючи олію.
  7. Одночасно приготуйте часникову заправку. Кріп обполосніть, дрібно наріжте, часник очистіть, пропустіть через прес. Компоненти з’єднайте в глибокій мисці, додайте олію і трохи солі, добре перемішайте, дайте постояти кілька хвилин, щоб олія ввібрала в себе смак і аромат часнику.

Готові пампушки після смаження викладіть в глибоку ємність, додайте часникову заправку, ретельно перемішайте, щоб олія обволокла кожну пампушку. Пампушки готові! Подавайте їх до будь-якого першого блюда, буде дуже смачно.

Смачного!

Не вдається скопіювати.