Швидкі хачапурі на сковороді із простим тістом на кефірі. Виходять досить ситні коржі, одним можна наїстися
Це рецепт дуже простих хачапурі на сковороді! Коржики готуються швидко, виходять дуже смачними і з’їдаються в одну мить!
Інгрегієнти для хачапурі на сковороді (4 шт. 22 – 23 см)
Просте тісто на кефірі:
- 250 мл кефіру (у нас 2,5%)
- 1/2 ч. л. соди
- 1/2 ч. л. солі
- 375 гр. борошна
- 75 гр. вершкового масла
Сирна начинка:
- 500 гр. сиру (у нас сулугуні+ бринза, можна сир, моцарелла, адигейський…)
1 яйце - вершкове масло для змащування готових хачапурі.
Насамперед робимо начинку:
Сир натираємо на великій тертці.
Ми взяли сулугуні та бринзу (50/50). Бринзу можна замінити на адигейський сир, моцареллу, сир або на будь-який розсільний сир.
Додаємо яйце і добре перемішуємо.
Ділимо на 4 частини, і формуємо 4 колобки (для 4 хачапурі). Накриваємо плівкою і забираємо в холодильник дозрівати.
Тепер тісто:
Вершкове масло потрібно розтопити і остудити.
У теплому кефірі розчиняємо соду. Кефір спіниться.
Вливаємо остигле масло. Всипаємо сіль.
Додаю муку і замішуємо тісто.
Тісто виходить м’яке, липке. Поділяємо його на 4 частини.
Округлюємо, накриваємо, відпочити 30 хвилин.
Залишилося сформувати та посмажити.
Сковороду добре розігріваєомо. Колобок тіста розтягуємо руками в коржик.
У центр кладемо кульку начинки і збираємо зверху тісто.
Перевертаємо швом вниз і розкочуємо в тонкий коржик по діаметру сковороди. У нас 22-23 см. Якщо великої сковороди немає, одразу плануйте тоді 5 хачапурі.
Кладу хачапурі на добре розігріту сковороду і печу з двох сторін на середній температурі, до легких підпалин на тесті.
Загальний час приготування 1 коржика 6-8 хвилин. Коли перевертати, корж обдувається, робимо невеликий розріз для виходу пари. З другого боку випікається швидше, стежте.
Готові коржики змащуємо вершковим маслом.
М’яке тісто та соковита сирна начинка! Виходять досить ситні коржі, одним можна наїстися)