Швидкі коржики на кефірі без сиру, без дріжджів та без розкочування тіста

Швидкі коржики на кефірі без сиру, без дріжджів та без розкочування тіста. Дуже смачне, ситне, бюджетне та головне не клопітне. Тісто готується швидко, смажаться на сковороді, з начинками можна експериментувати.

Рецепт:

Тісто:

  • Кефір (теплий) – 400мл.
  • Яйця -3шт.
  • Сіль -1/2ч.л.
  • Борошно -270 гр.
  • Сода -1ч.л

Для начинки №1:

  • Картопля -3шт.
  • Цибулина -1шт.
  • Зелень кропу-за смаком
  • Зелена цибуля – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Чорний перець – за смаком

Для начинки №2:

  • Картопля -3шт.
  • Часник-1-2 зуб.
  • Зелень кропу-за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Чорний перець – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

У миску розбиваємо 3 яйця, додаємо половину ч. л. солі перемішуємо вінчиком, щоб розбити структуру яйця. Вливаємо кефір кімнатної температури, якщо з холодильника, то підігріваємо, що найчастіше ми робимо.

Відміряємо 270 г борошна, додаємо 1ч.л. соди без гірки до борошна та перемішуємо. Додаємо просіяне борошно до кефіру і замішуємо тісто, тісто має вийти трохи рідше ніж на оладки. Відставляємо тісто убік, поки займатимемося начинкою.

У нас сьогодні два варіанти картопляної начинки, перша з цибулею.

Натрім сиру картоплю 3 шт. на великій тертці і натріть 1 цибулину. Поріжемо зелень кропу та зелену цибулю. У миску кладемо картоплю з цибулею, кладемо сіль, чорний перець, зелень і перемішуємо.

Для другої начинки натрімо на великій тертці 3 бульби картоплі, поріжемо зелень кропу. І збираємо начинку. Кладемо картоплю, сіль, чорний перець і пропустимо 1-2 зубчики часнику через прес. Перемішуємо готова начинка.

Тісто за цей час вже почало пузиритися, ні в якому разі його не перемішуємо.

На сковороду наливаємо олію 3ст.л. кладемо 1-2ст.л. картоплі та розподіляємо по сковороді, як картопля почне схоплюватись і трохи золотитися, заливаємо тістом приблизно 4ст.л. і розподіляємо, закриваємо кришкою і смажимо, поки тісто повністю зверху не схопиться.

Тепер перевертаємо, закриваємо ще кришкою та смажимо до готовності. Смажимо обов’язково на середньому вогні.

Все теж саме робимо з іншими коржами. Кладемо начинку, заливаємо тістом, перевертаємо. Знімаємо з вогню. З цієї кількості інгредієнтів у нас виходить 6 коржів діаметром 24 см. Начинки до таких коржів підійдуть різні, наприклад фарш, гриби. Виходять смачні, м’які, запашні. Тісто дуже смачне.