Швидкі закуски «Поки смажиться шашлик»: з кабачків і зеленої цибулі
Поділюся двома нашими улюбленими закусками до шашлику. Крім майонезу змішаного з часником і кетчупом звичайно.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Першу закуску подруга підказала з Італії. Її навчила свекруха. Правда, там не їдять шашлик в тому вигляді, в якому прийнято у нас його вживати — шматочки м’яса на шампурі, а смажать м’ясо і ковбаски на грилі. Але закуска підходить до всього.
По суті це просто швидко замаринована зелень, але смачно!
Зелену цибулю, кріп, базилік, зелень часнику, петрушки нарізати грубо. Білі частини цибулі можна зовсім грубо.
І залити теплою водою з сіллю, цукром і оцтом. На півлітра води 1 ст.л. без гірки солі, 1 ст.л. цукру і 2 ст.л. яблучного або винного оцту.
Поки готуються вугілля і смажиться шашлик, зелень якраз промаринується. Якщо туди покришити ще й свіжий огірок кільцями, через годину отримаєте малосольні огірочки. Ідеально до м’яса!
Друга закуска більш ситна, підійде для перекусу поки м’ясо готується.
Молодий кабачок обсмажити кубиками на сковорідці або цілком на грилі, а потім розім’яти виделкою.
Поки кабачок готується, 100 грам сиру розім’яти виделкою або натерти на дрібній тертці. Сир можна будь-який брати, навіть плавлений.
У сир розчавити або дрібно нарізати зубчик часнику, 50 гр будь-яких горіхів, кріп. Все змішати, посолити і заправити столовою ложкою сметани або майонезу. Подавати на хлібі або грінках. Всім приємного апетиту!