Швидко, ситно і смачно: пиріжки з картопляним пюре і курячою печінкою

Рум’яні бабусині пиріжки — страва, перед якою неможливо встояти. Тільки згадайте: з картоплею, капустою, грибами або м’ясом. Така випічка може підняти настрій навіть в найхолодніший і депресивний зимовий день. Ми вирішили здивувати вас новим цікавим рецептом улюблених з дитинства ситних пиріжків.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Пропонуємо приготувати їх з надзвичайно ніжною начинкою з картопляного пюре і курячої печінки. Таке чудове поєднання смаків сподобається навіть тим, кому не особливо подобаються печінкові страви. Спробуйте і переконайтеся особисто!

Інгредієнти:

  • Сухі дріжджі -11 гр.
  • Яйця — 2 шт.
  • Вершкове масло — 50 гр.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Пшенична мука — 6-8 скл.
  • Вода — 0,5 л
  • Куряча печінка — 500 гр
  • Картопля — 200 гр.
  • Цибуля — 1- 2 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Соняшникова олія — за смаком

Приготування

  1. У глибокому посуді змішайте просіяне борошно з дріжджами, влийте воду, додайте яйця, сіль і ретельно все перемішайте. У вас повинно вийти еластичне тісто.
  2. Вмішайте у тісто розтоплене вершкове масло і поставте його в тепле місце на 1-1,5 години. Гарненько його обімніть і дайте тісту підійти.
  3. Очистіть, наріжте, відваріть і зробіть пюре з картоплі.
  4. Відваріть печінку, дайте їй охолонути, потім пропустіть печінку через м’ясорубку і обсмажте її на сковороді з рослинною олією і подрібненою цибулею.
  5. Змішайте печінку з пюре, додайте сіль і перець за смаком.
  6. Сформуйте з тіста коржика, начиніть їх і сформуйте пиріжки.
  7. Обсмажте вироби на сковороді у великій кількості олії. Коли вони стануть рум’яними з двох сторін, вийміть і покладіть на серветку, щоб стік зайвий жир.

Як вам такий варіант золотистого частування? Захотілося спробувати?

Смачного!

Не вдається скопіювати.