Швидкий і смачний пиріг-запіканка на вечерю
Сьогодні у нас на вечерю буде дуже смачний і швидкий пиріг-запіканка.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки
Готується вона дуже легко і просто, за мінімальну кількість часу. Страва виходить неймовірно смачною, соковитою і подобається абсолютно всім.
Пиріг чудовий і в теплому, і в холодному вигляді: тому сміливо використовуйте його для перекусу.
Запіканка з куркою і сиром ніжна і соковита, кожен шматочок дарує море захвату. Тісто більше схоже на омлет, легке і повітряне: справжня краса.
Спробуйте приготувати: рідні оцінять ваші старання.
Склад продуктів:
- 500 грамів курячого філе;
- 50 грамів твердого сиру;
- два свіжих курячих яйця;
- 150 мілілітрів молока будь-якої жирності;
- 50 грамів пшеничного борошна;
- половина чайної ложки розпушувача;
- половина чайної ложки солі;
- чорний мелений перець — за смаком;
- будь-яка свіжа зелень — за бажанням.
Покроковий рецепт приготування:
Куряче м’ясо (бажано філе зі стегон або гомілок, оскільки воно більш соковите) необхідно заздалегідь відварити або запекти в духовці до готовності.
Відварити куряче м’ясо дуже легко. Доводите воду в каструлі до кипіння, солите її на смак, додаєте улюблені спеції та викладаєте м’ясо.
Варіть його після закипання 12-15 хвилин. Довше варити не варто, інакше курка буде сухою і жорсткою.
Після того, як м’ясо охолоне в бульйоні до комфортної температури, виймаємо його і нарізаємо шматочками середнього розміру.
Твердий сир натираємо на великій тертці.
У глибоку миску вбиваємо два курячих яйця, вливаємо молоко будь-якої жирності та солимо. Збиваємо трохи вінчиком до однорідності.
Потім в миску насипаємо пшеничне борошно, змішане з розпушувачем, розмішуємо вінчиком до однорідності.
Готове тісто має бути рідким, майже як на млинці. Намагайтеся тільки перемішати так, щоб не було грудочок.
У миску з тістом викладаємо натертий сир, нарізане шматочками м’ясо і перемішуємо.
Якщо маєте бажання, можете додати ще чорний мелений перець і улюблені спеції.
Переливаємо все в форму, відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів.
Випікаємо пиріг 35-40 хвилин, до красивого золотистого кольору.
Готову запіканку перекладаємо на тарілку, даємо трохи охолонути та розрізаємо на порційні шматочки.
Подаємо на стіл зі сметаною або улюбленим соусом.
Смачного!
Як часто ви робите запіканки для своїх рідних?