Швидкий малиновий конфітюр за 3 хвилини! Класичний рецепт з пектином і заморозка малини на зиму
Сьогодні стали популярними швидкі і прості рецепти приготування варення, які не займають багато часу, не змушують стояти годинами біля плити в спекотні, літні дні. Це один з таких простих варіантів смачного конфитюра.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- малина, 1 кг;
- цукор, 500 г;
- пектин, 15 – 20 г.
Процес приготування
Якщо ви будете брати менше цукру, наприклад, 250 г, тоді на 1 кг ягід, додаємо 25 – 30 г пектину.
Малину засипаємо цукром і пару ложок змішуємо з пектином. Варимо, періодично перемішуємо.
Порада: цукор обов’язково змішуємо з пектином, щоб він відразу в каструлі не зібрався грудкою.
Варимо 3 хвилини після закипання на невеликому вогні і розливаємо по сухим і стерильним банкам, закручуємо кришками.
Перевертати і укутувати немає необхідності, просто залишаємо остигати.
Конфітюр з корисним для організму пектином, виходить дуже густим і ароматним, тому що варення не вариться довго, всі корисні властивості зберігаються.
Щоб заморозити красиві ягідки для декору десертів, малину та інші ягоди викладаємо у форми, відправляємо їх в морозилку.
Коли ягоди замерзнуть, збираємо їх в пакет або ємність і зберігаємо в морозильній камері.