Швидкий рецепт без заморочок! Смачний і ароматний кекс до чаю від якого всі будуть в захваті!
Кекс виходить дуже ароматним і не занадто солодким, відмінно поєднується з кисло-солодкою помадкою на лимонному соку.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Надзвичайно смачний і вологий кекс. Жовтий м’якуш прям піднімає настрій! Кекс виходить дуже ароматним і не занадто солодким, відмінно поєднується з кисло-солодкою помадкою на лимонному соку.
Інгредієнти:
- Лимон — 1 шт. (цедра в тісто, сік половина в тісто, друга половина для помадки)
- Яйце — 2 шт.
- Цукор — 100 г
- Ванільний цукор — 10 г
- Сіль — щіпка
- Куркума (для приємного жовтого кольору кексу) — 1/3 ч. л.
- Масло вершкове розтоплене кімнатної температури — 50 г
- Сметана 20% — 100 г
- Борошно — 200 г
- Розпушувач — 1 ч. л. з гіркою
Помадка:
- Сік половини лимона
- Цукрова пудра — 4-5 ст. л.
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Яйця збивати з дрібкою солі, цукром і ванільним цукром протягом 3 хвилин до пишної світлої маси.
Додати сметану і розтоплене вершкове масло кімнатної температури. Додати цедру лимона і лимонний сік. Все збити міксером.
Борошно змішати з розпушувачем, куркумою і просіяти в тісто, перемішати лопаткою до однорідності.
Форму для кексу змастити рослинною олією. Викласти тісто, розрівняти. Випікати при температурі 170 градусів 30-40 хвилин. Якщо проткнути кекс дерев’яною шпажкою, то вона буде повністю суха. Кекс залишити у формі на 10-15 хвилин, потім дістати й охолодити.
Для помадки змішати 1-2 ст. л. лимонного соку з цукровою пудрою до густого стану. Полити остиглий кекс помадкою.