Швидкий рецепт сирного печива із найдоступніших продуктів. Печиво дуже смачне. Тісто розсипчасте водночас воно не кришиться і не сухе
Простий і швидкий рецепт сирного печива із найдоступніших продуктів. Печиво дуже смачне з насиченим вершковим смаком, тісто розсипчасте водночас воно не кришиться, не сухе і багато родзинок.
Інгредієнти:
- Сир 9% – 230 р.
- Яйця – 2 шт.
- Олія вершкове розм’якшене 82,5% – 140 г.
- Родзинки – 100 р.
- Цукрова пудра – 100 г (або 80 г – будуть менш солодкі)
- Борошно +/250 г.
- Розпушувач – 5 г (1 ч. л.)
- Сіль – 1/4 ч. л.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Цукрова пудра для прикраси
Усі інгредієнти для тіста мають бути кімнатної температури
Сир протерти через сито.
Родзинки миємо і обсушуємо паперовим рушником, щоб родзинки були сухі, для цього рецепту краще брати родзинки дрібні.
Розм’якшене вершкове масло, цукор, ванільний цукор, сіль, збиваємо на високій швидкості до повного з’єднання.
Додаємо по одному яйця і кожну порцію збиваємо до однорідної маси та до повного розчинення цукру.
До збитої маси додаємо протертий сир, перемішуємо до однорідності.
Додаємо підготовлені родзинки, перемішуємо лопаткою, щоб родзинки рівномірно розподілилися.
Просіюємо борошно та розпушувач і швидко замішуємо тісто лопаткою, перемішуємо до повної однорідності. Довго тісто не вимішуйте, щоб не розвивалася клейковина, інакше печиво буде щільним.
З тіста скачати невеликі кульки (з волоський горіх), викласти на лист, попередньо застелений пергаментним папером або килимком для випічки. Випікати в розігрітій духовці за температури 190 градусів 20-25 хвилин, до рум’яного кольору. Готовність печива можна перевірити дерев’яною паличкою, вона має виходити сухою без залишків сирого тіста.
Викласти печиво з листа і дати йому охолонути. Охолоджене печиво посипаємо цукровою пудрою.
Сирне печиво з родзинками готове! Приємного апетиту!