Швидкий спосіб насмажити цілу купу кабачків

Спосіб швидко і неклопотно насмажити цілу гору кабачків за лічені хвилини і при цьому залишити кухню чистою.

Нам потрібно:

  • кабачки
  • сіль
  • борошно для панірування
  • олія для смаження
  • часник
  • кріп

Покроковий рецепт приготування:

Молоденькі кабачки наріжте кружальцями завтовшки близько 0,5 див. Викладіть їх у чашу, злегка посипте сіллю та перемішую. Залишаємо кабачки на 15-20 хвилин, щоб вони пустили сік.

Видаляти зайву рідину з кабачків у разі обов’язково. Сік, що виділився, з кабачків виливаємо. Беремо невеликий поліетиленовий пакет насипаємо в нього трохи борошна та викладаємо у пакет кабачки. Тепер злегка струшуємо пакет, щоб усі кабачки запанували борошном.

Заздалегідь включіть духовку на повну потужність (тільки нижній тен) і поставте на дно духовки величезну сковороду (за розміром духовки), щоб вона нагрівалася. Тут також можна використовувати деко або велику форму для запікання.

Виймаємо з духовки розігріту сковороду, наливаємо в неї масло так, щоб дно тільки покрилося маслом, і викладаємо кабачки щільно один до одного. Ставимо сковороду або деко на дно духовки, закриваємо духовку і займаємося своїми справами близько 7 – 8 хвилин.

Ви побачите, що кабачки у духовці саме смажаться. Потім перевертаємо кабачки на інший бік і так само смажимо ще 5-6 хвилин. Якщо в духовці є конвекція, її можна увімкнути – буде ще швидше.

Смажені кабачки прокладіть часником і посипте зеленню. Часник та зелень можна приготувати, поки кабачки смажаться у духовці.

Викладаємо їх шарами на тарілку, посипаючи зеленню та часником.

Не вдається скопіювати.