Шикарні булочки завитки з родзинками і горіхами

Булочки з родзинками і горіхами зможе приготувати навіть новачок. Виходять вони легкі, ніжні, як пух. Такі булочки буквально тануть у роті. А більш цікавий і насичений смак їм надають горіхи і родзинки. Булочки виходять дуже апетитні і відмінно підійдуть для сімейного чаювання.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

  • 250 мілілітрів молока
  • 2 курячих яйця
  • 100 грам цукру (+3 ст.л.)
  • 50 мілілітрів соняшникової олії
  • 7 грам дріжджів
  • 8 грам ванільного цукру
  • дрібка солі
  • 650 грам пшеничного борошна
  • 30 грам вершкового масла
  • 60 грам родзинок
  • 100 грам горіхів

Як приготувати булочки завитки

У миску вливаємо молоко, додаємо цукор, ванільний цукор, сіль, олію і вбиваємо 1 яйце, а від другого беремо тільки білок. Жовток поки відставляємо в сторону. Все ретельно перемішуємо.

В отриману масу додаємо половину приготовленого борошна і дріжджі, замішуємо тісто. Потім по чуть-чуть додаємо борошно і домішуємо тісто до щільного стану.

Готове тісто накриваємо плівкою і залишаємо в теплому місці на 1,5 години.

Горіхи обсмажуємо на сухій сковорідці і подрібнюємо.

Родзинки миємо і обсушуємо. У миску насипаємо цукор, а в іншу вливаємо розтоплене вершкове масло.

Робочу поверхню присипаємо борошном і викладаємо тісто. Вимішуємо його 5-7 хвилин, а потім ділимо на 2 частини.

Першу розкатуємо в тонкий пласт, зверху змащуємо вершковим маслом і присипаємо цукром, горіхами і родзинками. Начинку розкладаємо так, щоб не доходити до краю з одного боку 2-3 см. Одержаний пласт звертаємо в рулет.

Ніж змащуємо борошном і нарізаємо рулет на частини шириною по 2 см. Кожен отриманий шматочок перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером, зрізом вгору на невеликій відстані один від одного. Накриваємо булочки рушником і залишаємо на 25 хвилин.

Робимо те ж саме з другим шматочком тіста. Розігріваємо духовку до 180 градусів.

Жовтком змащуємо булочки і відправляємо в духовку. Випікаємо протягом 20-25 хвилин, а потім можна відразу ж можна подавати до столу. Смачного!