Шикарні кабачкові котлетки
Ситні і корисні котлети з кабачків. Припадуть до смаку навіть найвибагливішим! По-справжньому літній рецепт.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media
Склад інгредієнтів:
- молоді кабачки або цукіні – 100 г;
- куряче сире яйце – 1 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- картопля – 80 г;
- борошно пшеничне – 80 г;
- манна крупа – 35 г;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений – за смаком;
- рослинне масло – 30 мл;
- вершкове масло – 10 г
Як приготувати:
1. Розпочати з підготовки інгредієнтів. Кабачки або цукіні помити у воді.
Порада
Якщо для приготування котлеток взяті молоді плоди кабачків або цукіні, їх не потрібно особливо чистити, так як вони мають тонку шкірку і не зрілі дрібні насіння. А ось великі екземпляри доведеться почистити від шкірки і вирізати внутрішню частину з насінням.
2. Почистити і обполоснути в холодній воді цибулю ріпчасту і картоплю.
Порада
Картоплю після очищення краще відразу помістити в миску з холодною водою, інакше через велику кількість крохмалю, її поверхня потемніє.
3. Тепер у велику миску натерти на тертці шматочки кабачка. Це можна зробити також за допомогою кухонного комбайна. Але не в блендері. У ньому частки кабачка перетворяться в в’язке пюре, з якого навряд чи можна буде зібрати шикарні котлетки.
4. Також подрібнити на тертці або в комбайні ріпчасту цибулю.
5. Змішати кабачок і цибулю ріпчасту в мисці.
6. Додати розбите куряче яйце. Якщо яйце добірне (велике по масі) краще взяти один жовток. А якщо дрібне другого сорту – піде ціле.
7. Засипати манну крупу.
8. Все добре перемішати.
9. Окремо в миску натерти на тертці картоплю. Вийде багато картопляного соку, він в котлетах не потрібен. Взяти картопляну гущу в руку і віджати від рідини. Це можна зробити також за допомогою чистого шматка марлі.
10. Віджату картоплю додати в миску з кабачками і іншим продуктам.
11. Заправити масу сіллю і перцем чорним меленим. Орієнтуйтеся на власний смак. Але можна взяти по щіпці і того і того.
12. Всю котлетну масу добре вимісити.
13. До цього часу крупиці манки повинні добре набрякнути.
14. На обробну дошку або будь-яку плоску тарілку висипати пшеничне борошно, яке, до речі, легко можна замінити меленими панірувальними сухарями.
15. Вже зараз добре б поставити розігрівати сковороду для обсмажування котлет.
16. У неї налити рослинне масло і додати для м’якого смаку трохи вершкового масла.
17. Тепер кабачкову котлетну масу потрібно розділити на частини. Окремі котлетки повинні бути приблизно однакового розміру. Цього можна домогтися, формуючи масу столовою ложкою.
18. Виклавши масу котлетами, далі слід швидко панірувати їх в борошні.
19. Окачувавши кожну з усіх боків в борошні, потрібно надавати їм овально приплющену або кругло приплющену форму.
20. Викласти заготовки кабачкових котлеток в розігріте масло на сковороді.
21. Смажити до утворення позолоченої скоринки внизу.
22. Далі потрібно акуратно перевернути котлетки лопаткою.
23. Закрити сковороду кришкою і злегка зменшити вогонь плити. Кришку краще закрити, щоб котлети рівномірно були доведені до готовності всередині.
24. Коли пройде кілька хвилин відкрити кришку.
25. Підсмаживши котлети з обох сторін до красивої скоринки, знімаємо їх з поверхні сковороди.
26. При бажанні можна вмочити їх паперовим рушником, щоб прибрати надлишки жиру.
Приємного апетиту!