Скільки не закатай, до весни ні банки не залишиться: маринований часник у олії на зиму і не тільки. Ніколи не думала, що це настільки зручно!

Приголомшливий маринований часник у олії на зиму! Смачна закуска, добавка до улюблених страв та ароматне масло!

    Баночки з цим часничком не будуть довго припадати пилом на полицях! Сам часник – це чудова закуска, відмінне доповнення до м’яса, курки або добавка до улюблених салатів. А олія – це окрема історія. Їм можна і салати заправляти, і картоплю на ньому смажити, і до овочів додавати, будь-яка страва стає смачнішою!

    Інгредієнти на 3 банки по 0,6 л.

    • Часник – в очищеному вигляді 1,2 кг.
    • вода – 1,5 л.
    • Сіль – 60 г.
    • Оцет винний – 100 мл.
    • Рослинна олія – ​​800 мл.
    • лавровий лист – 3 шт.

    У першу банку:

    • чорний перець горошком – 0,5 ч.л.

    У другу банку:

    • Сушений гострий перець чилі – 3 маленькі стручки
    • Сушений чебрець – 2-3 гілочки

    У третю банку:

    • Насіння кропу – 1 ч.л.
    • зерна гірчиці – 1 ч.л.

    Спосіб приготування:

    Каструлю з водою ставимо на плиту, всипаємо сіль, доводимо до кипіння та розчинення солі, потім вливаємо винний оцет і перемішуємо.

    Закладаємо очищений часник у каструлю, чекаємо, коли вода знову закипить, бланшируємо на помірному вогні рівно 5 хвилин, а потім відкидаємо на друшляк.

    Далі необхідно повністю обсушити часник, для цього промокуємо його паперовими рушниками. Часник гарячий і сохне, буквально, миттєво.

    У сухі чисті банки закладаємо спеції. На цей раз ми закрили 3 банки і для кожної використовували різні спеції:

    • У першу: лаврушка, гострий перець чилі та сушений чебрець.
    • У другу: лаврушка, насіння кропу та зерна гірчиці.
    • У третю: лаврушка і чорний перець горошком.

    Перший варіант наш найулюбленіший. Якщо робитимете на пробу, почніть саме з нього. А загалом, усі три варіанти виходять дуже смачні.

    Розкладаємо часник по банкам до шийки і паралельно ставимо на вогонь каструлю з олією, її необхідно розжарити.

    Закладати строго до шийки – це важливо.

    Поступово розливаємо гарячу олію по баночках. У процесі з часнику поступово виходитиме повітря і масло потрібно буде доливати. У результаті олія має бути налита до самого верху.

    Вливаємо масло акуратно і поступово, щоб не лопнули банки і розпечена олія не надто бризкала на всі боки.

    Чекаємо, коли олія повністю перестане булькати, потім щільно закручуємо банки кришками, ставимо їх у каструлю з окропом і рушником, доводимо до кипіння, стерилізуємо рівно 5 хвилин, потім прибираємо каструлю з вогню і залишаємо банки в гарячій воді до повного.

    Банки повністю встигають охолонути години за 3-4. Робимо зазвичай увечері і залишаємо остигати до ранку.

    Після остигання прибираємо баночки на зберігання, вони добре стоять як у холоді, так і при кімнатній температурі!

    Відкривати та пробувати рекомендую не раніше, ніж через 2 тижні, а краще набратися терпіння та почекати місяць. Часник, у всіх сенсах, виходить чарівний, навіть просто, у прикуску з картоплею – вже супер!