Скумбрія в духовці під двома шубками
Дуже цікава і незвичайна виходить страва. Скумбрія сама по собі досить смачна рибка, а під двома оригінальними шубками виходить просто чарівною. Страва швидко і просто готується. Подавати можна навіть без гарніру, адже шубка може відмінно його замінити.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- 2 скумбрії
- 2 цибулини
- 3 моркви
- 3 зубчики часнику
- 2 столові ложки томату
- 150 грам сметани
- зелена цибуля
- сіль, перець за смаком
Як приготувати скумбрію в духовці
Скумбрію обробляємо від кісток і ділимо на 2 шматочки філе.
Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками, кладемо на сковорідку і обсмажуємо до прозорості.
Очищену моркву натираємо на тертці, додаємо її до цибулі і пасеруємо до м’якості. Потім додаємо часник, пропущений через прес, сіль і перець за смаком. Туди ж кладемо томат, вливаємо трохи води і все добре перемішуємо.
Сир натираємо на грубій терці, подрібнюємо зелену цибулю. У сметану додаємо цибулю і сир, перемішуємо.
Змащуємо соняшниковою олією деко і розкладаємо рибку. Спочатку кладемо на неї овочеву масу, а зверху розкладаємо масу зі сметани з сиром.
Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікаємо 20-25 хвилин і страва готова, можна подавати до столу.