Скумбрія в томаті. Можна їсти і теплою, але холодна вона краща, ніж будь яка консерва. Соковита, смачненька, а запах – словами не передати. Таку рибку полюблять навіть ті, хто не любить скумбрію. Готувати легко і швидко
Для любителів риби є чудовий рецепт – скумбрія в томаті. Таку рибку можна їсти і теплою, але холодна вона краща, ніж будь яка консерва. Соковита, смачненька, пальчики оближеш. Таку страву полюблять навіть ті, хто не любить рибу.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні
Отож, ділюсь з вами вдалим рецептом дуже смачної скумбрії. Готується легко швидко, а виходить дуже смачно.
Необхідні інгредієнти:
- Скумбрія – 1 шт.
- Вода – 150 мл.
- Олія – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Цукор – 0,5 ст. л.
- Оцет – ½ ст. л. або лимонний сік – 1 ст. л.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Духмяний перець – 2 шт.
- Гвоздика – 1 шт.
Покроковий рецепт приготування:
В вузькому сотейнику (брати не широкий сотейник, для того щоб маринад покрив усі шматочки): влити воду, олію, оцет, сіль, цукор, томатну пасту, лавровий лист і духмяний перець, гвоздику, перемішати, включити вогонь.
Помиту почищену скумбрію порізати на шматки, помістити в сотейник до нашого маринаду, після закипання варимо на середньому вогні 15 хвилин.
Вимикаємо вогонь і даємо охолонути. Можна їсти і теплою, але холодна вона краща, ніж будь яка консерва.
Рецепт – Галя Фандуль.
Фото – Галя Фандуль.
Смачного вам!