Скумбрія, запечена під овочевою шубкою оловок

Проста і дуже смачна страва до вечері. Якщо ви дотримуєтеся дієти, то таку рибку можна подавати без гарніру. Виходить вона ніжна і соковита. Скумбрія сама по собі досить корисна рибка, а запечена в духовці з овочами – просто найкраща страва для сімейної вечері.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

  • 1 скумбрія
  • 90 грам плавленого сиру
  • 1 морква
  • 2 штуки картоплі
  • 50 грам твердого сиру
  • 3 столові ложки майонезу
  • сіль, перець за смаком
  • 1 столова ложка соєвого соусу
  • пів чайної ложки приправи до рибки

Як приготувати скумбрію під овочевою шубкою

У скумбрії видаляємо хвіст, голову і плавники. Потім видаляємо нутрощі і промиваємо. Видаляємо у скумбрії хребет і розрізаємо на 2 частини.

Підготовлене філе змащуємо соєвим соусом і присипаємо приправою для риби. У такому вигляді залишаємо на 15 хвилин.

Плавлений сир натираємо на великій тертці. Зробити це буде набагато зручніше, якщо сир попередньо злегка заморозити.

Очищаємо картоплю і моркву, натираємо на грубій терці.

Мариновану рибу перекладаємо в форму для запікання, змащуємо майонезом і зверху викладаємо плавлений сир, на нього картоплю, змащуємо її майонезом. Потім викладаємо моркву, солимо її і змащуємо майонезом.

Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 25-30 хвилин.

За 5 хвилин до закінчення приготування рибку дістаємо і присипаємо тертим на дрібній тертці твердим сиром. Потім знову ставимо її в духовку і печемо до готовності.

Готову рибку подаємо до столу. Смачного!

Не вдається скопіювати.