Слойки на кефірі! Так смачно слойки мало хто готує, а даремно!
Чудовий рецепт слойок на кефірі, від яких складно відірватися! Слойки готуються з масла і без начинки. В якості прошарку я використовую цукор і масло, після чого випікаю і виходить смачні слойки з цукровою начинкою. Така домашня, швидка випічка порадує ваших близьких.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Інгредієнти для тіста:
- вершкове масло 125 г
- кефір 125 мл
- борошно 240 г
- розпушувач 5
Для крихти:
- борошно 100 г
- цукор 120 г
- вершкове масло 90 г
Для посипання:
- цукрова пудра
У миску всипаємо 240 г борошна і 5 г розпушувача, перемішуємо і додаємо 125 г вершкового масла, розтираємо руками в дрібну крихту. У суху суміш вливаємо 125 мл кефіру і замішуємо еластичне тісто. Отримане тісто загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на одну годину.
В окрему миску всипаємо 120 г цукру, 100 г борошна і добре перемішуємо. У суху суміш викладаємо 90 г вершкового масла і розтираємо в дрібну крихту. Отриману начинку накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 1 годину.
Стіл присипаємо борошном і викладаємо тісто. Ділимо тісто на 6 рівних частин і кожну частину розкачуємо в тонкий пласт. На один розкатаний шматочок тіста викладаємо трохи цукрової олійно начинки і зверху накриваємо наступний пласт. Так проробляємо поки не закінчиться тісто і начинка.
Отриману слойку зверху трохи розкачати качалкою і розрізати на 16 рівних трикутників. Отримані трикутники викладаємо на деко застелений пергаментним папером і відправляємо в розігріту духовку на 210 градусів і випікаємо 15-18 хвилин, до готовності.
Готові слойки за бажанням можна посипати цукровою пудрою і сміливо подаємо до чаю. Смачного!