Смачна борщова заправка на зиму

Дуже зручно взимку – баночку маленьку відкрив – і борщик за півгодини готовий! Можна без м’яса, можна на бульйоні, можна на тушонку – взагалі хвилинна справа!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Складові:

  • буряк 3 кг
  • морква 1 кг
  • цибуля ріпчаста 1 кг
  • перець солодкий 1 кг
  • помідори 1 кг
  • 1 склянка цукру
  • 3 ст.л. солі
  • 1 стакан рослинної олії
  • 125 мл (половина тонкого склянки) оцту 9%
  • – вихід: близько 12 банок по 0,5 л!

Приготування:

1. Всі овочі помити, почистити, далі шарами укласти в таз в такій послідовності:

2. Цибулю порізати напів-або чвертькільцями;

3. Буряк натерти на крупній тертці (можна і на корейський лад) так само натерти моркву, перець порізати тонкою соломкою, помідори півкружками;

4. додати сіль, цукор, оцет, масло;

5. все перемішати і поставити на маленький вогонь, як тільки дасть сік, вогонь додати і варити 25 хвилин;

6. розкласти гарячим в стерильні банки і закатати.

Взимку просто варите бульйон, заправляєте капустою, картоплею, трохи проварюєте і відправляєте вміст баночки, хвилин через 7-10 борщик готовий!

В кінці я віддаю перевагу рубаному часничку додати прямо в каструльку і в тарілку побільше зелені і сметанку для бажаючих.

Смачного!