Смачна, домашня солянка за 30 хвилин
Домашня солянка – це яскрава і насичена перша страва з характерним кисло-солоним смаком. Готується ця страва досить легко. Подавати його можна з жирною сметаною та свіжим хлібом.
Нам потрібно:
- картопля – 150 гр.
- цибуля, морква, томати, перець (або заморожена овочева суміш)
- маслини – 50 гр.
- солоні огірки (не маринованфі, а саме солоні чи бочкові)
- запечена свиняча вирізка – 300 гр.
- свиняча копчена грудинка на кістки – 200 гр.
- мисливські копчені ковбаски – 2 шт.
- томатна паста – 2 ст.л.
- зелень, сіль
- перець, лавровий лист
- сметана, лимон для подачі
Покроковий рецепт приготування:
У холодну воду відправити картоплю. На вершковому маслі обсмажити овочі з додаванням томатної пасти. Додати до овочів натерті 3-4 солоні огірки.
Гасити 5 хв і додати все в кастрюлю до картоплі (вода тим часом у каструлі вже закипіла і ми зняли пінку). Додати сіль, перець, лавровий лист за смаком. Додати м’ясо. За 3 хв до готовності додати маслини та зелень.
Готова солянка має постояти мінімум 10-15 хв. Подавати солянку з лимоном та сметаною. Смачного!