Смачна курка, запечена з мандаринами і яблуками
Курка виходить незвичайною: ніжне м’ясо (навіть філе), аромати такі, що просто неможливо встояти. Навіть якщо ви раніше ніколи не запікали курку цілком, то спробувавши це чудо, будете готувати його дуже часто.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Склад продуктів
- одна куряча тушка (краще використовувати домашню курку);
- яблука та мандарини – для начинки.
Для маринаду
- половина чайної ложки меленого перцю;
- половина чайної ложки меленої куркуми;
- половина чайної ложки меленої паприки;
- дві чайні ложки солі (на півтора кілограма м’яса);
- одна столова ложка лимонного соку;
- 1-1,5 столові ложки рафінованої олії.
Покроковий процес приготування
Тушку курки добре промиваємо, а потім знімаємо надлишки вологи паперовими рушниками.
Обрізаємо весь зайвий жир, шийку, краї крил.
Приготуємо маринад: в невелику миску всипаємо всі спеції за рецептом (але ви можете використовувати і будь-які інші, на ваш смак), сіль і перець за смаком, вливаємо лимонний сік, олію. Все дуже добре перемішуємо – і маринад готовий.
Всю курку: всередині і зовні – рясно змащуємо маринадом.
Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину і нарізаємо шматочками.
Мандарини теж очищаємо від шкірки і розбираємо на часточки.
Фаршируємо курку по максимуму фруктами, ніжки зв’язуємо ниткою.
Перекладаємо підготовлену таким чином тушку в миску, накриваємо харчовою плівкою. У плівці зробіть парочку невеликих проколів, щоб проходило повітря.
Відправляємо миску з куркою в холодильник, мінімум на 5 годин. Але краще залишити її маринуватися на ніч.
Форму для запікання застеляємо фольгою (якщо форма керамічна, то її застеляти не треба).
Викладаємо у форму курку і виливаємо весь сік, який виділився при маринуванні.
Відправляємо форму в духовку, розігріту до 170 градусів, на півтори години.
Запечену курку подаємо на стіл, прикрасивши страву мандаринами, яблуками і гілочками м’яти.