Смачна печінка за особливим рецептом
Якщо любите печінку то приготуйте її за цим рецептом, ви будете приємно здивовані.
Приготувала за цим рецептом, я та мої рідні були в захваті, печінка вийшла настільки смачною та ніжною, що не можу передати словами.
Нам знадобиться:
- Яловича печінка – 600 гр
- Часник – 3 зубчики
- Цибулина – 1 шт
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л
- Сода – 1/2 ч. л
- Яйце – 1 шт
- Соняшникова олія – для смаження
- Борошно – для паніровки
Покроковий рецепт приготування:
Печінку промиваємо, обсушуємо та видаляємо плівку. Нарізаємо печінку великими шматочками.
Часник подрібнюємо за допомогою чеснокодавилки чи дрібної тертки.
Яйце збиваємо із сіллю, цукром, содою, додаємо сюди ж подрібнений часник.
Можна додати чорного меленого перцю.
Заливаємо отриманим маринадом печінку, перемішуємо та залишаємо маринуватися на 2 години у холодильнику.
Я зазвичай мариную печінку ввечері, а готую наступного дня.
Цей спосіб дозволяє мені за короткий час приготувати смачну вечерю.
Цибулю очищаємо, нарізаємо кільцями або півкільцями (на любителя).
Обсмажуємо цибулю на олії до золотистого кольору.
У сковороду, де смажилася цибуля, підливаємо трохи олії.
Кожен шматочок маринованої печінки обвалюємо в борошні і обсмажуємо з двох сторін по 3 хвилини.
Посипаємо печінку смаженою цибулею, перемішуємо.
Накриваємо кришкою та готуємо на повільному вогні ще 5 хвилин.
Обов’язково приготуйте таку смакоту на святковий стіл.