Смачна вечеря для всієї родини на сковороді за 40 хвилин
Готується вона просто, впоратися зможе будь-яка господиня. А продукти для цього рецепту можна знайти у своїх кухонних засіках майже завжди.
Нам потрібно:
- гречка (сира) – 400 гр.
- фарш (будь-який) – 500 гр.
- цибуля – 1 шт. (200 гр.)
- морква – 1 шт. (200 гр.)
- кетчуп – 3 ст.л. (100 гр.)
- вода (бульйон) ~ 750 гр.
- вершкове масло – 50 гр.
- олія – 5 ст.л.
- часник – 3 зубчики
- сіль
- перець
- хмелі-сунелі – 1 ч.л. без верху
- уцхо-сунелі – 1 ч.л.
Покроковий рецепт приготування:
Тож почнемо. Цибулю ріжемо півкільцями або чверть кільцями. Морква тремо на корейській терці, щоб вона мала гарний вигляд навіть у кінці приготування.
Фарш ділимо на окремі шматочки, далі пояснюємо навіщо. Гречану крупу добре промиваємо, і якщо вона має недостатній присмак смаженої гречки, обсмажуємо її на сухій сковороді.
На суміші вершкового та рослинної олії доводимо цибулю до напівготовності. Викладаємо в сковороду моркву і тепер обсмажуємо овочі до напівготовності моркви. Тепер додаємо фарш і перемішуємо його цибулею та морквою.
Завдяки тому, що ми розділили фарш на шматочки, він не взявся на сковороді одним цілим шматком, і немає потреби подрібнювати його на сковороді, і цим тиснути разом з ним моркву і цибулю.
Обсмажуємо фарш буквально протягом 5 хвилин, поки не зникне колір сирого м’яса. Тепер додаємо трохи кетчупу і обсмажуємо пару хвилин на сковороді з ним. Берем кетчуп, а не томатну пасту, бо вже є свій букет спецій.
Ну, і настала черга гречки – додаємо її на сковороду та заливаємо водою чи бульйоном. Води беремо приблизно вдвічі більше, ніж гречки за вагою. Перемішуємо все, накриваємо кришкою та на маленькому вогні готуємо до випарювання рідини.
Тепер можна перевірити, чи гречка приготувалася, і при необхідності додати трохи води. А якщо води виявилося навпаки, більше за необхідне, можна в кінці приготування прибрати кришку зі сковороди. Тепер солимо, перчимо страву до смаку і додаємо спеції. Ми додали хмелі-сунелі та уцхо-сунелі.
Після того, як вимкнули плиту, додаємо кілька зубчиків подрібненого часнику, він дуже прикрашає смак страви. І ось так просто, швидко, смачно, ситно та бюджетно у нас вийшло.