Смачна закуска до свята, яйця по-шотландськи
Вони обов’язково припадуть вам до смаку. До того ж вони чудово виглядають, тому стануть прикрасою будь-якого святкового столу.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Необхідні продукти
- 11 курячих яєць;
- 700 грамів фаршу;
- 2 цибулини;
- 3 зубчики часнику;
- сіль, перець за смаком;
- 100 мілілітрів молока;
- 200 грамів хліба;
Для панірування
- 1 куряче яйце;
- 70 грамів пшеничного борошна;
- 100 грамів панірувальних сухарів;
Починаємо приготування
- У хліба відрізаємо скоринки та нарізаємо його шматочками. Кладемо в миску і заливаємо молоком.
- Цибулю і часник очищаємо, а потім пропускаємо через м’ясорубку. М’ясо нарізаємо великими шматочками й також пропускаємо через м’ясорубку.
- Хліб віджимаємо від молока і пропускаємо через м’ясорубку. Усі продукти кладемо в миску, додаємо сіль і перець за смаком. Туди ж додаємо куряче яйце і добре перемішуємо.
- Яйця відварюємо круто в злегка підсоленій воді. Потім охолоджуємо й очищаємо від шкаралупи.
- У сковороду наливаємо олію і нагріваємо.
- Курячі яйця загортаємо у фарш, обвалюємо в борошні, потім у збитому яйці та панірувальних сухарях. Отримані заготовляння кладемо на сковороду. Обсмажуємо на невеликому вогні з усіх боків до рум’яного стану, а потім перекладаємо на паперовий рушник. Готові яйця подаємо до столу.
Приємного апетиту!