Смачна запіканка з кабачків
Існує думка, що кабачки несмачні і придатні лише виступати основою будь-яких страв.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Насправді цей чудовий овоч має своєрідний, тонкий і ніжний смак. Необхідно тільки його розкрити, з’єднавши з пікантним інгредієнтом і додавши свіжу нотку зелені. Пропонуємо приготувати запіканку з кабачків. Саме в такій страві овоч розкриває всі свої смакові якості: стає солодкуватим, відмінно доповнюючи сир. Відкриваємо сезон літніх страв!
Складові
- Кабачок – 400 г
- Твердий сир – 100 г
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 100 г
- Пшеничне борошно – 150 г
- Сода – 0,5 ч. л.
- Сіль за смаком
- Зелень за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
Запіканка з кабачків: як правильно приготувати
Кабачок натріть на грубій терці, почекайте поки він добре пустить сік і відіжміть. Так само натріть сир і з’єднайте з кабачком.
Окремо змішайте сметану з содою і дайте постояти 5 хвилин. Потім додайте яйця, борошно і дрібно нарізану зелень, посоліть, поперчіть, добре перемішайте.
З’єднайте суміш з сиром і кабачком. Викладіть масу в форму для запікання, змащену маслом.
Запікайте протягом 50 хвилин при температурі 180 градусів.
Можете надати запіканці гостроти, видавивши зубчик часнику, а також полити сметаною. Подавайте страву в теплому вигляді і насолоджуйтеся літньою легкістю. Нехай і ваші друзі спробують так приготувати кабачки, діліться з ними рецептом!