Смачне та густеньке варення з смородини. За цим рецептом воно виходить прозорим та дуже густим. Їмо його з млинчиками та печемо пироги. Неймовірно приємне і особливе на смак
Я варила варення зі смородини за різними рецептами, але цей – найкращий. Якщо ви спробуєте його лише раз, то консервуватимете, теж, лише за цим рецептом.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні
Складові:
- 1 кг смородини;
- 1 кг цукру;
- 200 мл води.
Приготування:
Промийте і просушіть смородину.
Спочатку візьміть величеньку каструлю, налийте у ню води і всипте 200 грамів цукру. Помістіть на невеличкий вогонь і дочекайтеся, коли сироп закипить. Покладіть 200 грамів ягід. Проваріть протягом шести хвилин. Весь час помішуйте та знімайте піну.
Так само повторюємо, всипаємо 200 грамів цукру і кладемо стільки ж ягід, варимо 6 хвилин. Повторюйте поки не закінчиться цукор і ягоди.
Розлийте варення по банкам, які перед цим не забудьте простерилізувати. Закривайте кришками.
Переверніть баночки та гарненько вкутайте теплою ковдрою.
За цим рецептом смородина не переварюється, зберігає багато вітамінів, а варення виходить прозоре та густеньке.
Смачного!