Смачне вишневе варення на зиму

Варення з вишні готується просто, а виходить з яскравим і насиченим смаком. Вишневе варення по домашньому з задоволенням їдять як діти, так і дорослі, сподобається Вам і Вашим близьким!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Інгредієнти

  • вишня – 1 кг
  • цукор – 1 кг.
  • вода – 20 мл.

Покроковий рецепт приготування
1. Ретельно промиваємо вишні, видаляємо погані або зіпсовані ягоди.

2. На дно каструлі з товстим дном викладаємо частину вишень, посипаємо цукром.

Чергуючи шари.

Накриваємо рушником, залишаємо на 1-2 години.

3. Після закінчення часу вливаємо воду і відправляємо на повільний вогонь, топимо цукор, періодично перемішуючи, не допускаючи пригорання цукру.

Поступово збільшуємо вогонь і доводимо до кипіння.

Вимикаємо вогонь і залишаємо на 10-15 хвилин.

4. Потім збираємо піну і накривши кришкою, залишаємо на 10-12 годин.

5. Після завершення часу доводимо масу до кипіння і варимо 5 хвилин.

Вимикаємо вогонь і залишаємо на 10-15 хвилин.

Потім збираємо піну і накривши кришкою, залишаємо на 10-12 годин.

6. Знову доводимо масу до кипіння, варимо 5 хвилин попутно збираючи піну, потім розкладаємо по гарячим стерилізованим банкам, закупорюємо стерилізованими кришками, перевіряємо на герметичність.

Укладаємо банки кришками вниз, вкутуємо і залишаємо до повного охолодження. Смачного!