Смачненькі огірочки в гострому томатному маринаді
Дуже смачний рецепт приготування смачних огірочків в гострому томатному маринаді на зиму.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
інгредієнти:
- 5 кг огірків;
- 180 г зубчиків часнику;
- 150 г томатної пасти;
- 250 мл рослинного масла;
- 150 г цукру;
- 6 ст.л. солі;
- 150 мл 6% -го ускуса;
- 1 ч.л. гострої паприки;
- 1 ст.л. чорного меленого перцю;
- 3 л води.
Приготування
Огірки промити, замочити в холодній воді на 1,5 години. Потім нарізати огірки уздовж: великі на 4 частини, дрібні – на 2-3.
Томатну пасту, цукор і сіль розвести у воді, поставити на вогонь і довести до кипіння. Додати натертий на дрібній тертці часник, паприку, перець і масло. Викласти огірки в соус і варити на повільному вогні близько 40-45 хвилин. Додати оцет, зняти з вогню, накрити кришкою і залишити на 15 хвилин.
Готові огірки розкласти по стерилізованим банкам, закатати кришками, перевернути догори дном, укутати і залишити остигати.
Смачного!