Смачні, прості і швидкі рецепти з кабачків
Кабачки одними з перших, не рахуючи огірків, потрапляють влітку на наш стіл. З цього приводу сьогодні пропоную вам відразу кілька рецептів смачних, простих і швидких в приготуванні.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Рецепт 1: салат “Вітамінний”
- Кабачок маленький – 1 штука
- Помідори – 2 середні штуки
- Зелена цибуля, кріп, петрушка- за смаком
Кабачок вимити, натерти на великій тертці. Додати нарізані помідори і дрібно нарізані зелену цибулю, кріп і петрушку. Посолити і заправити за смаком сметаною, майонезом або олією.
Рецепт 2: кабачки в сметані з сиром
Кабачки нарізати кубиками розміром 1-2 см. Додати за смаком дрібно нарізаний часник, ріпчасту цибулю півкільцями і помідори. Посолити, поперчити.
Перекласти у форму для запікання, залити сметаною і поставити в розігріту духовку до 180 градусів, на 30 хвилин. За 5 хвилин до закінчення посипати тертим сиром. Запекти до готовності.
Рецепт 3: кабачки печені, дуже проста страва.
Молоденькі кабачки нарізати кружечками, укласти на деко, змащене олією. Сметану трохи посолити і змастити кабачки, зверху посипати тертим сиром. Запекти в розігрітій до 180 градусів духовці до рум’яного кольору. Подавати гарячими з зеленню.
Рецепт 4: кабачки у клярі
Кабачки молоді нарізати кружечками завтовшки 2 см.
Для кляру:
- Майонез – 100 мл
- Яйце – 1 штука
- Борошно – 2 ст. л.
- Чорний мелений перець – за смаком
- Сіль за смаком
Для клярі з’єднати продукти, ретельно перемішати, посолити, поперчити. Можна додати часничку за смаком. Кружечки кабачків занурювати в кляр і смажити на розжареній соняшниковій олії з двох сторін.
Рецепт 5: оладки кабачкові з сиром
- Кабачки – 500 грам
- Сир – 100 грам
- Яйце – 2 штуки
- Борошно – 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
- Часник – за смаком
Кабачки очистити від шкірки, натерти на тертці і злегка віджати надлишки соку. Сир і часник натерти на дрібній тертці і додати їх в кабачки. Перемішати, додати збиті яйця, борошно, посолити, поперчити. Ще раз перемішати і смажити оладки, як зазвичай, з двох сторін.