Смачні пиріжки з картоплею і кропом на кефірі

Так вже склалося, що пиріжки я готую не часто, інформує Ukr.Media.

Але ці тонкі смажені пиріжки з картоплею і кропом на кефірі я обов’язково буду готувати ще, дуже вони мені сподобалися.

Це дуже зручно і практично в разі дефіциту часу.

Інгредієнти:

  • 250 мл кефіру
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. розпушувача (без гірки)
  • 1 ч. л. солі (без гірки)+0,5 ч. л. солі
  • 0,4 ч. л. меленого чорного перцю
  • 2 ст. л. соняшникової олії + 50 мл для смаження
  • 350 г борошна
  • 350 г картопляного пюре
  • свіжий кріп

Приготування:

250 мл кефіру змішаємо з одним яйцем, чайною ложкою солі і чайною ложкою розпушувача.

Також додамо в кефір дві столові ложки соняшникової олії.

Всього нам потрібно додати 350 грам борошна, але додавати ми його будемо частинами. Спочатку вводимо половину борошна, перемішуємо все ложкою або виделкою. Потім вводимо ще частину борошна і приблизно 50 грам борошна залишаємо невикористаним. Вона нам знадобиться трохи пізніше.

Тісто вимішуємо руками, змащеними олією. Воно вийде дуже м’яким і ніжним. Можливо, тісто буде злегка липнути до рук і поверхні, але це не страшно.

Тісто на кефірі для смажених пиріжків готове. Накриємо його харчовою плівкою, яка захистить тісто від обвітрювання, і перейдемо до підготовки начинки для пиріжків з картоплею.

У мене 350 грам картопляного пюре. Саме стільки картоплі необхідно для приготування смажених пиріжків з отриманої кількості тіста.

Додаємо в картоплю сіль, перець і дрібно порубаний кріп. Гарненько перемішати начинку.

Повернемося до тіста. Гарненько присипаємо робочу поверхню борошном (ось тут нам і знадобляться 50 г борошна) і розкачуємо приблизно половину тіста (зручніше працювати не з усім тестом відразу, а з частинами).

Товщина шару – 5 мм. За допомогою стакану вирізаємо з розкатаного тіста кола.

Візуально ділимо кола на дві частини. На одну частину кладемо начинку. Я відміряла начинку десертною ложкою (брала начинку з невеликою гіркою).

Колами, які без начинки, накриваємо кола з начинкою і щільно защипуємо краї пиріжків. Таким чином у нас вийшли якісь круги з начинкою, які поки що мало нагадують пиріжки.

Тепер з цих невиразних кіл з начинкою формуємо пиріжки. Це робиться буквально одним рухом качалки.

Злегка придавлюючи пиріжок проходимося по ньому качалкою знизу вгору, досить одного разу. Виходить акуратний пиріжок довгастої форми.
І не забуваємо, що у нас залишилося ще тісто. До нього додаємо обрізки від першого розкачування і продовжуємо процес.

У мене вийшло рівно 13 пиріжків. Всі акуратні і однакові, і це без особливих зусиль з мого боку.

Розігріваємо в сковороді олію, приблизно 50 мл, і обсмажуємо пиріжки партіями по 3-4 штуки до золотистого кольору з обох сторін. Приблизний час обсмажування – 2,5-3 хвилини з кожного боку.

Готові тонкі пиріжки з картоплею і кропом на кефірі подаємо до столу гарячими зі сметаною або будь-якими соусами.

Приємного апетиту!