Смачні та соковиті котлети в духовці. Вони в рази корисніші ніж смажені
Багато хто не уявляє свого раціону без м’яса, проте приготування цього смачного продукту часто забирає багато часу і сил.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки
Щоб заощадити час, але при цьому не упустити можливість створити смачну страву — скористайтеся простим рецептом. Котлети в духовці мають багато переваг: вона приготовлені без додавання олії, а ще за один раз можна випікати значно більше котлет, ніж під час смаження. Вони настільки соковиті, що чудово поєднуються з різноманітними соусами.
Складові:
- Яловичина 200 г;
- Свинина 300 г;
- Ріпчаста цибуля 1 шт.;
- Картопля 2 шт.;
- Курячі яйця 2 шт.;
- Часник 3 зуб.;
- Молоко 125 мл;
- Скибка хліба 3 шт.;
- Зелень;
- Сіль;
- Перець;
- Сметана 200 г
Спосіб приготування:
- Яловичину та свинину слід пропустити через м’ясорубку, а потім ще додати подрібнену ріпчасту цибулю.
- Картоплю потрібно очистити та натерти на тертці з дрібними отворами. Додати до фаршу.
- Часник пропустити через прес, також додати до м’яса з яйцями. Все посолити, поперчити та перемішати.
- Приготуйте хліб: залийте молоком і подрібніть в кашку блендером.
- Зелень дрібно нарізати, додати до фаршу разом з хлібною кашкою, перемішати. Якщо суміш надто рідка, то додайте борошно.
- Помістіть фарш на годину в холодильник, щоб всі інгредієнти просочилися.
- Деко застеліть пергаментним папером. Змочіть руки, сформуйте котлетки і викладіть у форму.
- Розігрійте духовку до 180 градусів й запікайте котлети протягом 40 хвилин. Ні в якому разі не перевертайте!
- Змішайте сметану з часником та водою та залийте саморобним соусом котлети за 10 хвилин до готовності.
Ви отримаєте надзвичайно смачні та соковиті котлети, які чудово поєднуються з різним гарніром.
Смачного!
Спробуєте цей рецепт?