Смачніше будь-якого кетчупу. Моя гостра заготовка на зиму
Ідеальна гостра закуска до м’яса, риби, курочки, пельменів і взагалі до будь-яких страв. А готувати простіше простого. Рецепт зовсім не складний, а результат вище всяких похвал.
Про це пише Мій Світ, за матріалами Скарбничка рецептів
Я кожен сезон ось уже на протязі декількох років заготовлюю кілька десятків баночок з цієї закускою і до весни не залишається жодної.
Необхідні продукти:
- Свіжі помідори – 3 кг;
- Перці болгарські – 1 кг.
- Морква – 500 г;
- Гострий перець чилі (зелений або червоний) – 1 штука;
- Часник – 5 – 6 часточок;
- Олія соняшникова – 200 мл;
- Перець чорний мелений – 1,5 чайні ложки;
- Перець червоний мелений – 1,5 чайні ложки;
- Сіль велика – 3,5 столові ложки.
Як приготувати гостру заготовку
Спочатку підготуйте овочі:
- вимити;
- очистити;
- видалити насіння і плодоніжки;
- зрізати пошкоджені місця.
Все скласти в блендер і прокрутити до отримання однорідної маси.
Якщо блендера немає, то доведеться все подрібнювати на м’ясорубці, це набагато довше.
Суміш з овочів перелити в відповідного розміру каструлю і поставити на невеликий вогонь. Відразу додати олію , поперчити (чорним і червоним перцями), посолити.
Коли суміш почне кипіти, газ зменшити на мінімум і варити 30 хвилин.
Необхідно стежити за процесом, перемішувати час від часу, інакше є ризик, що на дні овочева суміш може підгоріти.
Через півгодини розлити суміш в стерилізовані банки, щільно закрити (закатати).
Зберігати в погребі або на нижній полиці холодильника. Смачного!