Смачніше і простіше будь-якого торта: рулет “Домініканка”. Рецепт з родзинкою
Я досить рідко печу торти, але частенько готую рулети. Але на мій погляд це набагато простіше, швидше та й виглядає ефектніше. На приготування такого рулету йде мінімум часу, не потрібні заварні і жирні креми, і тісто в духовці проводить всього 12 хвилин.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Інгредієнти:
- Яйця 3 шт
- Молоко 30 мл
- Борошно 100 грам
- Вершкове масло 50 грам
- Какао 2 столові ложки
- Розпушувач 1 ч. ложка
- Цукор 120 грам
- Для крему: вершковий сир 100 грам, вершки 33% 200 мл, цукор 70 грам, шоколад для крихти
Покроковий процес приготування:
Тісто готується дуже швидко за допомогою міксера:
- добре збити 3 яйця з додаванням цукру;
- додати борошно, какао і розпушувач і перемішати міксером;
- окремо розігріти молоко з додаванням вершкового масла і додати до нього пару столових ложок тіста, добре перемішати і відправити в тісто, швидко змішати все міксером.
Тісто перелити на деко застелене папером для випічки, акуратно розподілити лопаткою і відправити випікатися при 180 градусах на 12 хвилин.
Далі, коли корж буде готовий, потрібно акуратно перевернути на вологий рушник папером вгору, обережно зняти папір і згорнути корж в рулет разом з рушником. Залишити рулет в такому положенні до повного охолодження.
А поки рулет остигає можна приготувати крем, він готується ще швидше, ніж тісто. Для крему потрібно збити вершки з мінімальною жирністю 33% з додаванням цукру.
Потім невеликими порціями додавати в крем вершковий крем-сир і збивати міксером. В самому кінці я додаю подрібнену в блендері одну плитку темного шоколаду.
Шоколадна крихта виходить нерівномірною, в кремі будуть потрапляти то дрібні, то великі шматочки, в цьому вся фішка цього рецепта.
Крем добре перемішую і відправляю в холодильник.
Остиглий корж сміливо розгортаємо і змащуємо кремом. Попередньо я зрізала краю коржа, щоб подрібнити їх у блендері. Цією крихтою я покриваю вже готовий рулет.
Закручений рулет я також покриваю кремом і відправляю в холодильник на ніч.
М’яке тісто добре просочується, рулет виходить дуже м’яким.