Смачніше магазинної! Рецепт домашньої пасти «Нутелла»
Улюблена багатьма шоколадна паста «Нутелла» відома сьогодні по всьому світу. Популярному рецепту вже більше п’ятдесяти років. Домашня шоколадна паста з горіхами набагато корисніше і смачніше. До того ж, її ціна дешевше і для здоров’я немає ніякої шкоди.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Складові:
- Молоко – 1 стакан;
- Борошно – 1.5 ст.л .;
- Цукор – 1 склянка;
- Какао – 2 ст.л .;
- Вершкове масло – 1 ст. л .;
- Горіхи (волоський горіх або фундук) – 3 ст.л.
Для приготування потрібно виконати наступне:
Подрібніть в блендері або в кавомолці горіхи.
Змішайте в глибокій мисці какао, цукор і борошно.
Повільно влийте в масу молоко, помішуючи. Розмішайте все до повної однорідності.
Поставте приготовлену суміш на плиту і варіть на малому вогні, помішуючи. Доведіть суміш до кипіння.
Додайте в суміш вершкове масло і подрібнені горіхи. Проваріть суміш ще пару хвилин, поки вона не загусне до консистенції сметани. При цьому її треба постійно заважати, щоб не було грудочок.
Коли приготовлена паста повністю охолоне її можна перекласти в баночку і поставити в холодильник.