Смачніше магазинної! Рецепт домашньої пасти «Нутелла»

Улюблена багатьма шоколадна паста «Нутелла» відома сьогодні по всьому світу. Популярному рецепту вже більше п’ятдесяти років. Домашня шоколадна паста з горіхами набагато корисніше і смачніше. До того ж, її ціна дешевше і для здоров’я немає ніякої шкоди.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Складові:

  • Молоко – 1 стакан;
  • Борошно – 1.5 ст.л .;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Какао – 2 ст.л .;
  • Вершкове масло – 1 ст. л .;
  • Горіхи (волоський горіх або фундук) – 3 ст.л.

Для приготування потрібно виконати наступне:

Подрібніть в блендері або в кавомолці горіхи.

Змішайте в глибокій мисці какао, цукор і борошно.

Повільно влийте в масу молоко, помішуючи. Розмішайте все до повної однорідності.

Поставте приготовлену суміш на плиту і варіть на малому вогні, помішуючи. Доведіть суміш до кипіння.

Додайте в суміш вершкове масло і подрібнені горіхи. Проваріть суміш ще пару хвилин, поки вона не загусне до консистенції сметани. При цьому її треба постійно заважати, щоб не було грудочок.

Коли приготовлена ​​паста повністю охолоне її можна перекласти в баночку і поставити в холодильник.