Смачніше за будь-яку ковбасу і готується просто! Рулет зі свинячої грудинки запечений у духовці
Недорога та смачна заміна магазинним м’ясним делікатесам. Гарно виглядатиме у нарізці на святковому столі. Можна використовувати для бутербродів замість покупної ковбаси. Готується нескладно, для приготування буде потрібно мінімальний набір інгредієнтів.
Грудинку краще вибрати з рівномірним прошарком м’яса та сала. Шкіру можна зрізати чи готувати разом із нею.
Для приготування потрібно:
- свиняча грудинка 1,5 кг (+/-)
- сіль 2 чайні ложки
- свіжий часник 1 головка
- чорний мелений перець 0,5 чайної ложки
- мелений коріандр 1 чайна ложка
- суміш перців 1 чайна ложка
- лавровий лист 1-2 шт.
- мелена паприка 1 стіл. ложка
Також знадобляться: сіль, свіжий часник (натріть його на тертці), суміш перців, чорний мелений перець, мелений коріандр та 1-2 лаврові листки.
Шматок грудинки проріжте вздовж, не дорізаючи до кінця і розкрийте книжку.
Ретельно натріть підготовленими спеціями та сіллю. Скрутіть грудинку в рулет і обв’яжіть ниткою. Зверху добре натріть меленою паприкою.
Загорніть у 2-3 шари фольги. Запікайте у духовці при 180 градусах 1,5 години.
Готовий рулет охолодіть у фользі (після остигання не забудьте видалити нитку). У холодному вигляді можна красиво нарізати.
Готуйте із задоволенням, приємного апетиту!