Смачно так, що пальчики оближеш! Овочеве асорті на зиму, без стерилізації
Готую огірки, помідори і кабачки в одній банці
Про це пише Мій Світ, за матріалами Лебедине гніздо
Інгредієнти (на 3 літрову банку):
- 6 лаврових листків
- 4-5 зуб. часнику
- по 4 шт. гвоздики, перцю духмяного і горошком
- по 2 листки вишні, хрону і парасольки кропу
- по 50 мл оцту і горілки
- по 2 ст.л. цукру і солі
- 1 ч.л. коріандру
- кабачки, огірки, помідори
Процес приготування:
Банки простерилізувати. На дно викласти половину спецій. Зубчики часнику розрізати на 4 частини.
Викласти шарами овочі. Зверху викласти решту спецій.
Залити овочі окропом, накрити стерилізованими кришками і залишити на 10 хвилин.
Злити воду в каструлю. Додати цукор, сіль і довести до кипіння. Влити оцет та горілку і знову довести до кипіння.
Залити в банки маринад, закрити кришками, перевернути і вкутати до повного охолодження.