Смачний домашній хліб без замісу – простий рецепт, який вийде у всіх

Хрустка скоринка і пориста м’якоть з великими дірками, мінімум зусиль і максимум задоволення. Мені більше подобається такий хліб з борошна 1-го сорту.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами UkrMedia.

Хліб без замісу

Інгредієнти:

  • 250 г вода
  • 320 г борошно
  • 3 г (0.5 ч. л.) сіль
  • 1 гр розчинні сухі дріжджі
  • 1 ч.л. меда
  • 1 ст. л. оливкової олії

Приготування:

Додати в воду сіль, мед і пару ложок борошна.

Залишок борошна змішати з сухими дріжджами і теж додати в воду.

Все добре перемішати.

Додати масло і знову перемішати.

Накрити тісто плівкою і залишити на 12 годин.

Присипати пергамент борошном і вилити тісто.

Можна присипати зверху манною крупою.

Розігріти духовку до 250°С градусів.

Знизити температуру до 230°С градусів, поставити в духовку хліб і миску з водою і випікати 10 хвилин.

Прибрати воду, знизити температуру до 210°С градусів і випікати ще приблизно 35 хвилин.

Якщо підгорає верх, прикрити пергаментом.

Розрізати після охолодження.

Відео:

Приємного апетиту!

Не вдається скопіювати.