Смачний і корисний мармелад з гарбуза за 30 хвилин + застигання

Якщо ви любите солодощі, то цей рецепт для вас – гарбузовий мармелад, який можна вживати навіть дітям. 

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки

Малюки не дуже люблять гарбуз, тому оминають його всіма шляхами, правда, не встоять перед такими солодощами. 

Інгредієнти необхідні для приготування:

  • 0,5 кг гарбуза (чищений);
  • Один апельсин вагою 250 г;
  • Один стакан об’ємом 250 мл цукру;
  • 150 г остиглої кип’яченої води;
  • 40 г желатину.

Приступаємо до процесу приготування мармеладу

Потрібно очистити гарбуз від шкірки та вийняти з нього все насіння. Нарізати м’якоту скибками, а желатин потрібно залити холодною водою й залишити набубнявіти.

Цитрусові розрізаємо навпіл та вичавлюємо весь сік.

В окрему каструлю поміщаємо подрібнений гарбуз, цукор, апельсинову шкірку та сік.

Ставимо каструлю на вогонь, а потім варимо на середньому вогні протягом 15 хвилин. При цьому потрібно постійно помішувати інгредієнти. 

Вийняти апельсини та влити набубнявілий желатин. Перемішувати до повного розчинення. 

Зняти каструлю з вогню й подрібнити всі інгредієнти за допомогою блендера.

Піну потрібно всю прибрати. 

Форму, у якій буде застигати суміш, застелити харчовою плівкою й вилити сюди суміш. Помістити все в холодильник до повного застигання.

Застиглий мармелад посипте цукром і переверніть форму на дошку або тарілку.

Плівку також слід зняти, а потім нарізати пласт мармеладу на шматки.