Смачний і розсипчастий плов
Проста і смачна страва на кожен день. Приготувати ми її пропонуємо в пакеті для запікання. Думаю, так цю страву ви ще не готували. Плов виходить апетитним, розсипчастим і надзвичайно смачним.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти
- 400 грам пропареного рису
- 800 мілілітрів води
- 700 грам м’яса
- 4 цибулини
- 2 моркви
- 2 столові ложки спецій для плову
- 1 головка часнику
- перець, сіль за смаком
Починаємо приготування плову
М’ясо нарізаємо довільними шматочками і кладемо на суху сковороду. Обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки на сильному вогні. Перекладаємо на тарілку.
Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими четвертинками.
У сковорідку наливаємо соняшникову олію і кладемо цибулю. Обсмажуємо до легкої золотистої скоринки.
Очищену моркву нарізаємо соломкою. Обсмажуємо до м’якості.
У сковорідку, де обсмажувалося м’ясо, всипаємо рис і спеції. Перемішуємо і злегка обсмажуємо суміш.
В кип’яток додаємо цибулю і перець, перемішуємо.
До м’яса додаємо цибулю, моркву і беремо рукав для запікання. З одного боку зав’язуємо і кладемо приготовані овочі з м’ясом. Всипаємо рис і очищений часник.
Беремо форму для запікання і кладемо в неї пакет з пловом. Вливаємо в пакет кип’яток і закриваємо його, залишаючи трохи місця.
Ставимо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо протягом 30-40 хвилин, а потім дістаємо, розрізаємо пакет і подаємо до столу.