Смачний і розсипчастий плов

Проста і смачна страва на кожен день. Приготувати ми її пропонуємо в пакеті для запікання. Думаю, так цю страву ви ще не готували. Плов виходить апетитним, розсипчастим і надзвичайно смачним.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти

  • 400 грам пропареного рису
  • 800 мілілітрів води
  • 700 грам м’яса
  • 4 цибулини
  • 2 моркви
  • 2 столові ложки спецій для плову
  • 1 головка часнику
  • перець, сіль за смаком

Починаємо приготування плову

М’ясо нарізаємо довільними шматочками і кладемо на суху сковороду. Обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки на сильному вогні. Перекладаємо на тарілку.

Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими четвертинками.

У сковорідку наливаємо соняшникову олію і кладемо цибулю. Обсмажуємо до легкої золотистої скоринки.

Очищену моркву нарізаємо соломкою. Обсмажуємо до м’якості.

У сковорідку, де обсмажувалося м’ясо, всипаємо рис і спеції. Перемішуємо і злегка обсмажуємо суміш.

В кип’яток додаємо цибулю і перець, перемішуємо.

До м’яса додаємо цибулю, моркву і беремо рукав для запікання. З одного боку зав’язуємо і кладемо приготовані овочі з м’ясом. Всипаємо рис і очищений часник.

Беремо форму для запікання і кладемо в неї пакет з пловом. Вливаємо в пакет кип’яток і закриваємо його, залишаючи трохи місця.

Ставимо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо протягом 30-40 хвилин, а потім дістаємо, розрізаємо пакет і подаємо до столу.