Смачний лінивий пиріг з листкового тіста. Діти в захваті від нього
Готується пиріг просто, швидко, в ньому виходить багато соковитої начинки і мало тіста. Я спеціально купую листкове тісто з запасом і кладу в морозильну камеру, а коли потрібно дістаю і готую.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандраника
Необхідні продукти:
- листкове тісто – 200г
- гриби – 200 300г
- цибулина – 1шт
- сіль за смаком
- чорний перець – за смаком
- сир плавлений – 100 г
- сир твердий – 150г
Покроковий процес приготування:
І так спочатку займемося начинкою. Цибулину порізати кубиками, свіжі шампіньйони 300 грам поріжемо кубиками. Беремо сковорідку, наливаємо трохи олії, кладемо цибулю і обсмажуємо до напівпрозорості, додаємо гриби і смажимо до випаровування рідини, тепер додаємо сіль за смаком і чорний перець і додаємо плавлений сир 100гр, можна взяти грибний я беру вершковий. Як сир розтопиться знімаємо з вогню.
Тепер дамо начинці трохи охолонути.
Беремо листкове тісто, я беру дріжджове, у мене в пачці 2 пластинки вагою по 200 грам кожна, я беру 1 пласт тіста і розкачую в прямокутник.
Робимо бордюри. Тепер кладемо начинку грибну, розподіляємо рівномірно.
Сир додаємо до смаку, у мене 150 грам, натремо на грубій тертці, посипаємо пиріг.
Край за бажанням змащуємо яйцем.
Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 200 градусах 15 хвилин або орієнтуйтеся по своїй духовці. Готовий пиріг дістаємо і розрізаємо на порційні шматочки.
Соковито, ніжно і дуже смачно, рекомендую.