Смачний львівський сирник
Ось Вам рецепт простого, смачного львівського сирника.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Віддана
Інгрідієнти:
- борошно – 100-110 г
- масло вершкове – 55 г
- какао – 1 столова ложка
- розпушувач – 1/3 чайної ложки
- цукор – 225 г
- цедра лимона – 2 чайних ложки
- сир 5-9% жиру – 700 г
- яйця курячі – 4 штуки
- цукор – 200 г
- шоколад молочний або чорний – 100 г
- крохмаль – 30 г
- мак – 120 г
- молоко – 3 столових ложки (40 г)
Приготування: Яєчні жовтки збийте додайте 200 г цукру, до однорідної маси. До сиру додайте, цедру, крохмаль, 40 г масла, родзинки, розпушувач та борошно. Також жовтки з цукром. Білки збийте та додайте їх до сирної маси та розмішайте.
2-3 столових ложок сирної суміші додайте до попередньо запареного і перетертого маку і викладіть у форму для запікання.
На верх накладіть сирну масу рівномірно та поставте запікатися 45-55 хвилин при 190°C. Спостерігаючи щоб сирник почав темніти, потом прикрийте фольгою та випікайте далі.
Глазур: В ємкість додайте 15 г масла вершкового, какао, 25 г цукру, молоко та шоколад. На маленькому вогні, постійно помішуйте до повного розчинення цукру.
Готовий сирник полийте гарячою глазур’ю, розрівняйте з боків та залиште у холодильнику на 6-7 годин.