Смачний німецький пиріг до чаю з сиром і сливою — хрустка підстава, а в середині ніжна начинка

Сезон сливи в самому розпалі, тому готуємо смачний німецький пиріг до чаю! З ніжною сирною начинкою, де солодкість і кислинка сливи будуть дуже до речі.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнти

  • Борошно — 280 грамів
  • Вершкове масло — 130 грамів
  • Цукор — 80 грамів
  • Сіль — щіпка
  • Ванільний цукор — 1 ст. лож.
  • Розпушувач — 1 ч. лож.

Начинка:

  • Цукор — 120 грамів
  • Вершкове масло (якщо сир не жирний) — 50 грамів
  • Яйця — 2 шт.
  • Сир — 500 грамів
  • Крохмаль — 2 ст. лож.
  • Слива — 400 грамів

Приготування

1. У першу чергу готуємо тісто — основу. У 280 грамів борошна додаємо щіпку солі, 50 грамів цукру, столову ложку ванільного цукру, чайну ложку (без верху) розпушувача — все це гарно перемішуємо та додаємо 130 грамів м’якого вершкового масла. Перетираємо все в крихту.

2. 1/4 частина крихти прибираємо в сторону, все інше розподіляємо на дно форми злегка притискаємо крихту. Форма діаметром 25 см.

3. Тепер готуємо ніжну начинку нашого пирога. У 500 грамів сиру додамо 120 грамів цукру, два яйця і 2 столові ложки крохмалю. Пробиваємо все занурювальним блендером. Якщо у вас не жирний сир, можна додати 50 грамів вершкового масла (я використовую 9% сир).

4. Сирну масу виливаємо на пісочну підставу.

5. Розкладаємо сливу, порізану на четвертинки. Залишається зверху присипати залишками крихти.

6. Відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо при 170-180 градусах, хвилин 40. Завжди орієнтуйтеся на свою духовку.

Готовому пирогу даємо добре охолонути.

Подробиці приготування дивіться в короткому відео рецепті.

Смачного!

Не вдається скопіювати.