Смачний рецепт аджики на зиму. Нічого варити не потрібно.

Як казала мені моя бабуся, що саме по такому рецепту,  аджика домашня на зиму з помідорів та часнику без варіння може простояти в погребі аж до наступного сезону.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Віддана

Нічого варити не потрібно. Всі інгредієнти зберігають максимум вітамінів.

Інгредієнти:

  • — Помідори червоні – 2 кг;
  • — Перець солодкий болгарський – 750 г;
  • — Пекучий перець- 1 стручок середнього розміру;
  • — Часник свіжий – 100 г;
  • — Столовий оцет (9%) – 100 мл;
  • — Сіль кухонна – 1 ст. л.

Приготування:

1. Болгарський перець вимийте і вийміть серцевину.

2. Помідори, вони не повинні бути переспілі, але й плоди з твердою м’якоттю не підійдуть. Ретельно їх вимийте і обсушіть. Виріжте місця кріплення помідора до стебла. Наріжте невеликими шматочками.

3. Почистіть часник. Його має бути багато.

4. Тепер пекучий перець.  Для в міру «вогненної» аджики вистачить одного середнього стручка без насіння. Можна нарізати чилі також невеликими шматочками.

5. Всі інгредієнти пропустіть через м’ясорубку.

6. Влийте оцет і всипте сіль. Ретельно перемішайте. Залиште при кімнатній температурі на 1 годину.

7. Банки і кришки простерилізуйте. Розкладіть по банках і закатайте. Зберігайте в погребі чи іншому темному і прохолодному місці. Сира аджика з помідорів зберігається дуже добре. І, що найприємніше для господинь, зберігає набагато більше вітамінів і свіжого смаку, ніж соус, підданий варінню.