Смачний рецепт домашньго яблучного желе з м’ятою

Яблучне желе з м’ятою, приготоване в домашніх умовах – це смачний і легкий десерт.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Інгредієнти:

  • яблука (з шкіркою і серцевиною) – 1 кг;
  • кориця – 1 паличка;
  • корінь імбиру – 6 см. (Настругати або порізати тонкою соломкою);
  • чорний перець горошком – 2,5 ст.л;
  • листя м’яти – 4 склянки;
  • цукор – 4 склянки;
  • вода – 1 л;
  • лимонний сік – 1/4 склянки.

Приготування

Яблука порізати, додати воду, спеції (крім м’яти, цукру і лимонного соку), довести до кипіння і варити на слабкому вогні 40 хвилин або більше, поки яблука на стануть м’якими.

Прибрати з вогню, додати листя м’яти. Залишити на 8 годин (за іншим рецептом викласти в сито або друшляк і залишити на 8 годин). Злегка протираємо вміст через друшляк.

Додаємо цукор і лимонний сік, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 30 хвилин.

Розливаємо в гарячі стерилізовані банки, накриваємо кришкою і стерилізуємо в киплячій воді 0.5 л банки 10 хвилин.

Не вдається скопіювати.