Смачний рецепт домашньго яблучного желе з м’ятою
Яблучне желе з м’ятою, приготоване в домашніх умовах – це смачний і легкий десерт.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Інгредієнти:
- яблука (з шкіркою і серцевиною) – 1 кг;
- кориця – 1 паличка;
- корінь імбиру – 6 см. (Настругати або порізати тонкою соломкою);
- чорний перець горошком – 2,5 ст.л;
- листя м’яти – 4 склянки;
- цукор – 4 склянки;
- вода – 1 л;
- лимонний сік – 1/4 склянки.
Приготування
Яблука порізати, додати воду, спеції (крім м’яти, цукру і лимонного соку), довести до кипіння і варити на слабкому вогні 40 хвилин або більше, поки яблука на стануть м’якими.
Прибрати з вогню, додати листя м’яти. Залишити на 8 годин (за іншим рецептом викласти в сито або друшляк і залишити на 8 годин). Злегка протираємо вміст через друшляк.
Додаємо цукор і лимонний сік, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 30 хвилин.
Розливаємо в гарячі стерилізовані банки, накриваємо кришкою і стерилізуємо в киплячій воді 0.5 л банки 10 хвилин.