Смачний рецепт солоних огірків на зиму без стерилізації

Хрусткі солоні огірки на зиму – такі огірки вимагають мінімум зусиль, а смак буде бездоганний.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Інгредієнти на одну трилітрову банку:

  • огірки – приблизно 1,5 – 1,7 кг;
  • 2 листочка смородини;
  • 2 листочка вишні;
  • 2 парасольки кропу;
  • 1 листок хрону;
  • 100 г кам’яної солі (вимірювала стограмовій чаркою);
  • 70-80 г часнику;
  • 1 ч.л. з гіркою чорного меленого перцю.

Процес приготування

Огірки добре промити, зрізати плодоніжки, залити холодною водою і залишити на 2-3 години.

На дно трилітрової банки (нестерилізованих) скласти листя смородини, вишні, хрону, парасольки кропу.

Наповнити банку огірками.

Змішати сіль, перець, видавлений через землянку часник, залити невеликою кількістю сирої води перемішати, щоб сіль розчинилася, влити в банку.

Потім залити доверху сирою водою, закрити капроновою кришкою і поставити в холодне місце.

Смачного!

Не вдається скопіювати.