Смачний салат із огірків на зиму
Дуже багато рецептів салатів і консервації вимагають багато часу для приготування, проте цей салат не займе у вас багато часу для того щоб закатати. Зате взимку, відкривши цей чудовий салат з моркви і огірків, у Вас на столі з’явиться маленька частинка літа. Насолоджуйтесь.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Буде потрібно:
- 3 кг не перестиглих огірків;
- 1 кг солодкої і соковитої моркви;
- 5-6 головок (середніх) часнику;
- 200 г оцту 9% звичайного;
- 200 г олії;
- 1 пакет (40-50 г) приправи для моркви корейської;
- сіль, перець;
- трохи цукру додати на свій смак.
Приготування
1. Нарізати огірки довгою соломкою.
2. Натерти всю почищену моркву на корейській тертці.
3. Часник почистити, дуже-дуже дрібно подрібнити або розчавити через спеціальний прес.
4. Змішати натерту моркву і нарізані огірки, плюс додати оцет, часник, масло і інші спеції. Дуже ретельно всі інгредієнти перемішати і залишити просочитися і промаринуватися на кілька годин.
5. Розкласти всю суміш по обробленим стерильним банкам і близько 20 хвилин стерилізувати (для півлітрових баночок). Закатати.