Смачний яблучний пиріг, який просто тане в роті

Пропонуємо вам рецепт смачного яблучного пирога.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Віддана

Інгредієнти:

  • – 3 яйця
  • – 1 ч. л. порошку для випікання
  • – 100 г молока
  • – 150 г борошна
  • – дрібка солі
  • – 1 лимон
  • – 1 кг твердих яблук кислих сортів (вже почищених)

Щоб скоринка пирага виглядала апетитно, нам потрібно:

  • – 15 г вершкового масла
  • – 20 г коричневого (білого) цукру

Приготування:

1. Форма для випікання має бути діаметром 21-22 см. Дно форми слід застелити пергаментним папером та змастити вершковим маслом. Присипаємо манкою, а все, що залишилося струшуємо.

2. Вмикаємо духовку на 180 градусів й приступаємо до чищення яблук. Їх нарізаємо тоненькими скибками та зверху збризкуємо лимонним соком, щоб фрукти не потемніли.

3. Яйця збиваємо у великій посудині, додаємо цукор і молоко.

4. У цю суміш просіваємо борошно разом з порошком для випікання. Сюди додаємо цедру лимона та починаємо вимішувати тісто. Готове тісто змішуємо з скибками яблук.

5. Викладаємо тісто з фруктами у форму для випікання та все присипаємо цукром. Зверху викладаємо вершкове масло.

6. Поміщаємо в духовку та запікаємо до готовності (50-60 хв.)

Смачного!