Смачний яблучний пиріг, який просто тане в роті
Пропонуємо вам рецепт смачного яблучного пирога.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Віддана
Інгредієнти:
- – 3 яйця
- – 1 ч. л. порошку для випікання
- – 100 г молока
- – 150 г борошна
- – дрібка солі
- – 1 лимон
- – 1 кг твердих яблук кислих сортів (вже почищених)
Щоб скоринка пирага виглядала апетитно, нам потрібно:
- – 15 г вершкового масла
- – 20 г коричневого (білого) цукру
Приготування:
1. Форма для випікання має бути діаметром 21-22 см. Дно форми слід застелити пергаментним папером та змастити вершковим маслом. Присипаємо манкою, а все, що залишилося струшуємо.
2. Вмикаємо духовку на 180 градусів й приступаємо до чищення яблук. Їх нарізаємо тоненькими скибками та зверху збризкуємо лимонним соком, щоб фрукти не потемніли.
3. Яйця збиваємо у великій посудині, додаємо цукор і молоко.
4. У цю суміш просіваємо борошно разом з порошком для випікання. Сюди додаємо цедру лимона та починаємо вимішувати тісто. Готове тісто змішуємо з скибками яблук.
5. Викладаємо тісто з фруктами у форму для випікання та все присипаємо цукром. Зверху викладаємо вершкове масло.
6. Поміщаємо в духовку та запікаємо до готовності (50-60 хв.)
Смачного!