Смачний запечений лаваш в духовці

Не обов’язково під час робочого дня харчуватися шаурмою сумнівної свіжості. Ви можете самі приготувати щось схоже, але набагато корисніше і смачніше, ніж даний вид фаст-фуду. Навіть для дітей в школу ви можете готувати цей ситний перекус. Хоча він може бути повноцінною вечерею, все залежить від кількості начинки.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Які інгредієнти потрібні для приготування перекусу з лаваша:

  • Основа – тонкий лаваш.

Начинка:

  • 200 г сиру твердих сортів;
  • 2 середніх помидорчика;
  • 1-2 солодких перчика (кількість залежить від вашого смаку);
  • Куряче філе, телятина, індичка або шинка на ваш вибір (кількість регулюйте самі);
  • 2 курячих яйця;
  • Сіль і чорний перець в залежності від смакових уподобань;
  • Також за бажанням зелень.

Для змащування:

  • Сметана (майонез);
  • Томатний соус (кетчуп).

Готуємо перекус з лаваша

М’ясо, яке вибрали для начинки, попередньо потрібно зварити або підсмажити, а після нарізати шматочками. Шинку або ковбасу просто нарізаємо маленькими кубиками.

Помідорчики, солодкий перчик і зелень (якщо вирішили додати) ріжемо, а сир натираємо за допомогою терки.

Продукти для начинки всі з’єднуємо, солимо і перчимо. Яйця додаємо в сирому вигляді. Все добре мішаємо.

Сметану змішуємо з томатним соусом і змащуємо сумішшю лаваш. Зверху викладаємо начинку і звертаємо лаваш в тугий рулетик. Верх лаваша промазуємо сметанкою.

Приготовлені рулетики з лаваша кладемо на деко і поміщаємо в духовку до рум’яності (приблизно 15 хвилин).