Смачний жульєн — ідеальне поєднання м’яса, грибів і апетитної сирної скоринки

Сьогодні ми приготуємо дивовижно смачний і ніжний жульєн з куркою і грибами під апетитною золотистою сирною скоринкою! Ця страва французької кухні, підкорила серця багатьох гурманів своїм ніжним вишуканим смаком, при цьому готується жульєн на подив швидко і просто.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Традиційно, страва подається в спеціальних формочках — кокотницях, але також її можна запекти в невеликих керамічних формочках. Ця класична гаряча закуска просто ідеально підходить як для святкового столу, так і для романтичної вечері або повсякденного меню.

Інгредієнти:

  • 500 грамів філе птиці
  • 300 грамів шампіньйонів
  • 2 невеликі цибулини
  • 200 грамів тертого сиру
  • 200 грамів сметани
  • 50 грамів борошна
  • 30 мл рослинної олії
  • 20 грамів вершкового масла

Приготування:

  1. Гриби дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковорідці без олії до тих пір, поки не піде зайва волога.
  2. Додаємо вершкове масло і рослинну олію, дрібно нарізане філе, солимо, перчимо і обсмажуємо з грибами ще 15 хвилин.
  3. Додаємо цибулю і обсмажуємо ще 5 хвилин.
  4. Змішуємо сметану з борошном до однорідної маси, щоб не було грудочок і окремо на сковорідці доводимо до кипіння.
  5. Розкладаємо м’ясо з грибами в порційні ємності, заливаємо сметаною і насипаємо зверху натертий сир.
  6. Запікаємо 35 хвилин в духовці при 180 градусів до утворення апетитної сирної скоринки.

Приємного апетиту.

Не вдається скопіювати.